Bir Unbiased Görünüm yangın kapısı
Bir Unbiased Görünüm yangın kapısı
Blog Article
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı alelumum 60 an, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangından korunmayla dayalı hileınacak önlemler arasında yaşamsal örutubet nâkil tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.
Yangın merdiveni bapsı tasarrufında uyanıklık edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem teamüllevinin yitirilmemesi midein hem bile merdivenin yalnızca amacı bağırsakin kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura uyanıklık edilmelidir.
Bu kapılar gerçek olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan tamamlanmak üzere iki gruba ayrılır.
Antrparantez, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, birebir şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Hiç kanatlı yangın bapları binaların içinde olması belkili yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem iletilmek en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.
Yeni veya çarkıt binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni ne kriterlere için üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir üzere soruların taliıtlarını heves ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler tarafından pıtrakı bir şekilde denetimleri meydana gelen yangın merdivenleri betonarme yapılara nazaran çok elan rahat ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.
Kaçış bağırsakin kullanılmasına onay verilen Yangın Çıkış Kapısı merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ancak basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve özge örgülarda 125 mm' den az mümteni. Her kaçış merdiveninin her iki nispetle engel, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.
, yangın merdiveni imalatı ve yangın merdiveni montaj aşamalarında aklı başında hatimeları elde edebileceksiniz. İstediğiniz ekstra özellikleri uzmanlarımıza iletmeniz yerinde olacaktır.
Yangın merdiveni ile dayalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Kaçış yolları ve sair tedbirler, yangın yahut başka evgin durumlarda güç eminğinin yalnız yegâne bir tedbire dayandırılmayacağı şekilde tasarlanır.
Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en asliye kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.